* 3301 Postova u 347 Tema od 128 Članova Najnoviji Član: jurica   **
AMK "NITRO" MOSTAR
  Napredno pretraživanje
Rujan 09, 2010, 12:34:40
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
*
Objavili smo pristupnicu za AMK NITRO Klub . Svi oni koji žele da budu članovi Fan Kluba mogu popuniti pristupnicu i poslati je mail-om. Skinite pristupnicu ovdje ! Pristupnicu popuniti i poslati na našu adresu ili putem E-mail-a amknitro@amknitro.com . Napominjemo da samo članovi imaju posebne privilegije.
ForumPomoćTražiKalendarPrijavaRegistracija**
+  AMK "NITRO" Mostar
|-+  TUNING
| |-+  Motor
| | |-+  postupanje sa motorom koji je izvadjen van auta..
« natrag naprijed »
 Str: [1] Ispis
Autor Tema: postupanje sa motorom koji je izvadjen van auta..  (Posjeta: 690 puta)
ADVERSARY
Global Moderator
Extreme Forum Clan

KILLER

« na: Veljača 08, 2010, 09:46:08 »

evo sada da pokazem primjer kako mislim da treba raditi sa svakim motorom koji se vadi van auta, i koji ce biti van auta neko vrijeme
barem po mom misljenju i praksi

ja sam naravno svoj motor sinoc ostavio da se ugrije na radnu temperaturu upravo radi toga sto ce biti izvadjen, vjerujem nece dugo vremena..

kada duze stoji, uvjek predlazem da se zamajac okrene/zavrti koji krug da motor pokrene sve u sebi, najbitnije klipove i karike

ako bas extremno dugo stoji, onda nije lose i malo motornog ulja nasuti kroz rupu za svjecice, i naravno opet ga "zavrtiti" tako da podmaze cilindar, klip i karike

ostavljati motor u vlaznim uvjetima (kad kazem vlaznim ne mislim da mora biti izlozen direkt vodi) da stoji nevalja.. tako sam vidio da rade na mnogo otpada

sad jedna caka kako ja radim, nemoze biti jednostavnije, dovoljno je malo gumica i kese sto se vidi na ovim slikama Sirast
znaci bitno je sve otvore motora zatvoriti sa tim, navuci kese i stegnut gumicom, tako da nista ne moze upasti a ni da prasina i prljavstina ne ulazi.. pa makar motor bio izvadjen i 2 dana, ja tako radim Cool

ne odnosi se to samo na motor, vec recimo i na dovodna crijeva goriva prema motoru, hladnjake (ulja obavezno, ako ga auto ima i ako je odspojeno, a od vode eventualno)

po meni najbitnije je srediti sve otvore goriva i ulja (ako auto ima hladnjak ulja, i ako se iberlauf {odusak iz motora} odvaja)
tu prljavstina (pa i prasina) moze bas problem napraviti

onda po vaznosti ide sve oko usisa motora (zrak znaci). klapna gasa, usisna crijeva, turbo, sve uglavonom da sad ne nabrajam sta sve moze biti oko zraka..
tu prasina nece praviti neki problem, ali ako nesto vece i tvrdje bude unutra, moze biti problem
neke stvari ako uvuce motor nije bitno jer se nece nista dogoditi, ali neke mogu nanjeti stetu, znaci ipak je najsigurnije da se to sve zatvori
moze i turbo stradati ako recimo u crijevu koje ide na usisnu propelu kompresora bude neki predmet kojeg povuce.. moze ozbiljna steta nastati na propeli (slicna prica vazi i za ispuh turba, da sad ne objasnjavam zasto i kako, najbolje ga je zatvoriti), o debalansu osovine da ne govorim onda.. znaci cak i mala steta na propeli moze vremenom onda voditi u totalnu stetu jer ce turbo biti u debalansu
i bilo je takvih primjera nazalost

i zadnje.. voda. to nije toliko bitno, ali ja zatvorim i tu neke otvore. neki veci predmet bi mogao recimo zacepiti neko od tanjih crijeva, neki kanal u hladnjaku, ili ostetiti vodenu pumpu
nije obavezno ali nekad nije lose, ako duze stoji ili ako se okolo dosta radi

na slikama se vidi da sam cak i na mjenjacu prirubnicu zastitio, gdje se nalazi mast za zglob, i tu nevalja ako upadne recimo kamen ili nesto vece metalno..
znaci zglobove (ukoliko ih necete rastavljati i prati pa stavljati novu mast) i prirubnice - nije lose zastititi

skoro svaki motor koji sam uzeo na otpadu recimo (nisam ih uzimao da ih sebi stavljam, nego za dijelova ili daljnijh obnova, prerada) nije bas neka sreca bio..
od nekog "blata" u karteru.. do garezi u cilindrima, do korozije koja je uzela instalaciju, do svakakvih komada unutar motora.. pa i do insekata (zivih ili pomrlih Cerim se ) u usisu motora..

i to bi netko kao trebao platiti, staviti i voziti?

« Zadnja izmjena: Veljača 09, 2010, 12:52:22 od ADVERSARY » Evidentirano

YOU WANT SOME ??
COMEEEE GET SOMEEEEEEEEEEEE
ADVERSARY
Global Moderator
Extreme Forum Clan

KILLER

« Odgovor #1 na: Veljača 08, 2010, 09:47:32 »

Evidentirano

YOU WANT SOME ??
COMEEEE GET SOMEEEEEEEEEEEE
 Str: [1] Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP AMK "NITRO" Mostar | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
TechHead design by Bloc
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.04 sekundi uz 18 upita.